(untitled) (The Role of Exact Sciences in the Era of Modern Development, 2023)
Ushbu maqola o‘zbek va ingliz tillarida murojaat shakllarining talqiniga to’xtalib o’tilgan. Har ikkala millatning nutqiy muloqotida kommunikantlar о‘rtasida hurmat kategoriyasini anglatuvchi ushbu murojaat shakllarining qо‘llanilishi va lingvomadaniy xususiyatlari о‘zbek va ingliz tilidagi badiiy asarlar hamda ijtimoiy hayotimizda uchraydigan matnlar tahlillari asosida ularning о‘xshash va farqli jihatlari yoritib berilgan. Shu bilan bir qatorda, maqolani yozishda bir qator olimlarning qarashlari va ilgari surgan nazariyalaridan foydalanilgan.