(untitled) (The Role of Exact Sciences in the Era of Modern Development, 2023)
Ushbu maqola o’rta asrlarning qudratli musulmon davlatlaridan biri bo‘lgan G‘aznaviylar davlatining mashhur hukmdori, buyuk sarkarda, ilm-ma’rifat, adabiyot va san’at homiysi Mahmud G‘aznaviy shaxsiyatining turli jihatlarini ochib berishga bag‘ishlangan. Unda sulton tashabbusi bilan tashkil etilgan o‘zida to‘rt yuzdan ortiq olim-u fuzalolarni jamlagan G‘azna akademiyasi, Yaminiy observatoriyasi, musulmon Sharqidagi dastlabki davlat madrasasi, Bog‘i Sedxezar va shu kabi o‘sha davrda barpo etilgan ko‘plab masjid, xonaqohlar, qator bunyodkorlik ishlari haqida ma’lumot berilgan.