(untitled) (The Role of Exact Sciences in the Era of Modern Development, 2023)
Сеслер лексика-семантикалық бирлик болған сөздиң қурамында қолланғанда ғана функционаллық жақтан актуал сыпатқа ийе болады. Сестиң жайласыўы, орын алмасыўы сөздиң мәнисине тәсир көрсетеди. Көркем текстте сөзлер сеслик дүзилиси бойынша белгили бир топарларға биригип, өз-ара байланысқа кириседи. Айырым жағдайларда фонетикалық дүзилиске тийкарланған байланыслар грамматикалық байланыслардан да күшли болады. Көркем тексттиң фонетикалық, лексика-семантикалық, синтаксислик поэтикасы бир пүтин қуралса ғана ол көркемлиликке ийе болады. Бул мақалада поэзиялық шығармалардың фонетика-синтаксислик поэтикасы мысаллар жәрдеминде дәллилленип берилген.