(untitled) (The Role of Exact Sciences in the Era of Modern Development, 2025)
Ushbu maqolada tabaqalashtirilgan ta’lim texnologiyasining mohiyati, tamoyillari va amaliyotda qo’llanilishining samaradorligi tahlil qilinadi. Tabaqalashtirilgan ta’lim o’quvchilarning individual ehtiyojlari, qobiliyatlari va qiziqishlarini inobatga olgan holda, ta’lim jarayonini moslashtirishga qaratilgan yondashuvdir. maqolada ushbu texnologiyaning asosiy jihatlari, jumladan, o’quvchilarni guruhlarga ajratish mezonlari, mos o’quv materiallarini tanlash va o’qitish metodlarini diversifikatsiya qilish masalalari ko’rib chiqiladi. Shuningdek, zamonaviy pedagogik texnologiyalar, xususan, axborot-kommunikatsiya vositalaridan foydalanish orqali tabaqalashtirilgan ta’lim samaradorligini oshirish imkoniyatlari muhokama etiladi. Natijada, o’quvchilarning mantiqiy fikrlash qobiliyatlarini rivojlantirish va ta’lim sifati yaxshilanishiga erishish yo’llari tavsiya etiladi.