(untitled) (The Role of Exact Sciences in the Era of Modern Development, 2025)
Ushbu maqolada taniqli shoir, dramaturg va olim Maqsud Shayxzodaning hayoti va ijodiy yo‘li tadqiq qilinadi. Unda shoirning she’riy asarlaridagi badiiy mahorat, falsafiy chuqurlik hamda tarixiy mavzularga munosabati tahlil etiladi. Shayxzodaning adabiy merosi, jumladan, “Toshkentnoma”, “Jaloliddin Manguberdi”, “Mirzo Ulug‘bek” kabi asarlari orqali uning milliy ruhni aks ettirishdagi roli ko‘rib chiqiladi.