(untitled) (The Role of Exact Sciences in the Era of Modern Development, 2024)
Ushbu maqolada maktab oʻquvchilariga chet tillarini oʻrgatishda zamonaviy texnologiyalarning ahamiyati yoritilgan. Texnologiyalar ta’lim jarayonini samarali, qiziqarli va interaktiv qiladi. O‘quvchilar uchun raqamli resurslar, interaktiv mashqlar, multimedia vositalari orqali chet tilini o‘rganish osonlashadi. O‘qituvchilar uchun esa darslarni boyitish, o‘quv jarayonini monitoring qilish va o‘yinlar asosidagi o‘rgatish imkoniyatlarini beradi. Shu bilan birga, maqolada texnologiyalardan noto‘g‘ri foydalanishning salbiy tomonlari, texnologiyaga bog‘liqlik va internetga ehtiyojning ta’lim jarayoniga qanday ta’sir qilishi haqida ham so‘z yuritilgan. To‘g‘ri foydalanilgan texnologiyalar chet tillarini o‘rgatishda muhim vosita bo‘lib, ta’lim sifatini sezilarli darajada oshiradi.