O‘ZLASHMA SO‘ZLARGA MUQOBILLAR TANLASH MUAMMOLARI (Нововведения Cовременного Научного Развития в Эпоху Глобализации: Проблемы и Решения, 2024)
Xalqlarning iqtisodiy va madaniy aloqalari hayotiy zaruriyat bo‘lgani tufayli shu jarayonda bir tildan ikinchi tilga leksema o‘tib ketadi. Har bir tilning lug‘aviy tarkibida etimolog‘ik jihatdan shu tilning o‘ziniki bo‘lgan so‘zlardan tashqari, o‘zga tillarning lug‘aviy unsurlari bo‘lishi tabiiydir.