IQTISODIY INDEKSLARNING STATISTIK MA’LUMOTLARDAGI O’RNI (Нововведения Cовременного Научного Развития в Эпоху Глобализации: Проблемы и Решения, 2023)
Maqolada iqtisodiy indekslar haqida so’z borib, indeks atamasi haqida tushuncha va uning statistikaga bog’likligi haqida so’z yurutiladi. Ular iqtisodiy hodisa va jarayonlarni organishda muhim ahamiyatga ega. Iqtisodiy indekslar bevosita umum olchovga ega bolmagan murakkab iqtisodiy hodisa va jarayonlarni organishda doir ko’rsatkich ekanligi ko’rsatib o’tilgan.