TOVARLARNING ULGURJI SAVDO NARXLAR INDEKSINI HISOBLASH STATISTIKASI (Нововведения Cовременного Научного Развития в Эпоху Глобализации: Проблемы и Решения, 2023)
ushbu maqolada davlat statistikasi organlari tomidan Ozbekiston Respublikasi tavarlar ulgurji narxlari indeksini hisoblash toğrisida.Savdo narxlari indekslarini hisoblash uchun tasniflash tizimini turli agentliklarning tarkibiy qismlari asosiy jihatlari va usullari narx darajasi uchun umumdavlat statistik kuzatuvi shakllantirishni hamda hisoblashni belgilaydi.