STATISTIKADA VARIATSIYANI BAHOLASH USULLARI VA DISPERSION TAHLIL ASOSLARI (Нововведения Cовременного Научного Развития в Эпоху Глобализации: Проблемы и Решения, 2023)
Ushbu maqolada “Statistikada Variatsiyani Baholash Usullari va Dispersion Tahlil Asoslari” mavzusi, variatsiya va dispersionning muhimligini ta’riflash, bu asoslar tahlili usullarini o’rganish, va variatsiya va dispersionni tahlil qilishda qanday qadam o’tkazishni ko’rsatish maqsadga qo’yilgan.Tadqiqotda variatsiya va dispersionning muhimligi va ularni baholash usullari muhokama qilinadi. Variatsiya va dispersionning ta’rifi, ularni baholash usullari, tahlil asoslari va natijalari o’rganiladi. Maqolaning xulosa qismida variatsiya va dispersionni statistik tadqiqotlarda amaliy yordam berishning muhimligi ta’kidlanadi.