O‘ZBEKISTON RESPUBLIKASIDA 2017-2022 YILLARDAGI TADBIRKORLIK SOHASIDAGI MUHIM ISLOHOTLAR VA ULARNING NATIJALARI KO’RSATKICHLARI (Нововведения Cовременного Научного Развития в Эпоху Глобализации: Проблемы и Решения, 2023)
O'zbekistonda 2017-yildan boshlab biznesni ro'yxatga olish jarayoni osonlashtirildi. Natijada ro'yxatga olingan tadbirkorlik sub'ektlari soni 2017-yilda 229,6 mingtani tashkil etgan bo'lsa, 2022-yil so'ngiga kelganda 555,9 mingtaga yetdi yoki 2017-yildagiga nisbatan 2,4 barobar ko'paydi. So'nggi yillarda respublikada tadbirkorlikni qo'llab-quvvatlash va jadal rivojlantirish borasida muhim qadamlar qo'yildi