TA’LIM ORQALI YOSHLARNI BARKAMOL SHAXS SIFATIDA SHAKLANTIRISHNING AHAMIYATI (Нововведения Cовременного Научного Развития в Эпоху Глобализации: Проблемы и Решения, 2023)
Ushbu maqolada ta’lim orqali yoshlarni barkamol shaxs sifatida shaklantirishning ahamiyati va yoshlarning tanqidiy fikrlashi va o`z faoliyatiga munosabatlarini o’zgartirish masalasi o’ta muhimdir. Chunki bu masala bevosita yoshlarimiz ruhiyatiga, ongiga, tafakkuriga ta’sir etish yo’li bilan amalga oshiriladi. Insonning har tomonlama barkamol shaxs bo'lib yetishishiga ta’sir etuvchi omillar shuningdek pedagogik taʼlim jarayonida talaba - yoshlarning shaxs sifatida rivojlanishi, uning har tomonlama kamolga yetishi qonuniyatlari, shaxs kamolotiga taʼsir etuvchi omillar, barkamol shaxsni shakllantirish mezonlari o'rganiladi.