FOTOTERAPIYA USULLARI BILAN VITILIGO DAVOLASH XUSUSIYATLARINI O'RGANISH (Нововведения Cовременного Научного Развития в Эпоху Глобализации: Проблемы и Решения, 2023)
Ushbu maqolada Vitiligo muammosi aholining 0,1% dan 2% gacha va undan ko'p turli populyatsiyalarda uchraydi, ko'pincha 10 yoshdan 30 yoshgacha bo'lgan odamlarda uchraydi[3]. Giyohvand moddalarni davolash vitiligo rivojlanishini to'xtatmaydi, dorilar va kombinatsiyalangan terapiya faqat terining ohangini tekislaydi, yo'qolgan pigmentatsiyani qisman tiklaydi va transplantatsiya ham amalga oshirilishi mumkin. Davolash, vitiligo psixologik yoki ijtimoiy sabablarga ko'ra hayot sifatini buzadigan va kosmetik muolajalar mos kelmaydiganlar uchun ko'rsatiladi. Ko'pchilik davolanishga muhtoj emas. Maqolaning maqsadi - fototerapiya bilan vitiligo davolash xususiyatlarini tahlil qilish.