MUHAMMAD RIZO OGAHIY IJODIDA AXLOQIY GO'ZALLIKLAR (Нововведения Cовременного Научного Развития в Эпоху Глобализации: Проблемы и Решения, 2023)
Ushbu ilmiy tadqiqotimiz orqali buyuk oʻzbek shoiri,tarixchi hamda tarjimon Muhammadrizo Erniyozbek oʻgʻli Ogahiyning umr soʻqmoqlari va undagi sinovlarini hamda nodir asarlaridagi koʻzga koʻringan va koʻrinmagan goʻzalliklarini yoritdik. Ogahiy oʻz davrining koʻzga koʻringan ijodkorlaridan biri boʻlib,uning yozma yodgorliklari cheksizdir. Tadqiqotimiz davomida Ogahiyning nafaqat oʻz davridagi mavqeyi, balki she’rlarini koʻrib chiqamiz.