СОВИД 19 БИЛАН КАСАЛЛАНИБ ЎТГАН БЕМОРЛАРДА ТУРЛИ ХИЛ ЖАРРОХЛИК АМАЛИЁТИДАН СЎНГ НАРКОЗДАН КЕЙИН ЮЗАГА КЕЛИШИ МУМКИН БЎЛГАН АСОРАТЛАРИНИ ЎРГАНИШ ВА ТАҚҚОСЛАШ (Нововведения Cовременного Научного Развития в Эпоху Глобализации: Проблемы и Решения, 2023)
Ушбу ишимизда COVID19 билан касалланиб ўтган 108 нафар  жаррохлик амалиёти ўтқазган беморларда наркоздан сўнг кузатилган  клиник белгилар ўрганилган ва таҳлил қилинган.