IJTIMOIY PEDAGOGNING OILAVIY TARBIYA JARAYONIDAGI MA’NAVIY-MA’RIFIY FAOLIYATI (Нововведения Cовременного Научного Развития в Эпоху Глобализации: Проблемы и Решения, 2026)
Mazkur maqolada ijtimoiy pedagogning oilaviy muhitda bolani tarbiyalashdagi o‘rni va roli tahlil qilinadi. Tadqiqotda oilaning bola shaxsini shakllantirishdagi ahamiyati, ijtimoiy pedagogning ota-onalar bilan hamkorligi, pedagogik va psixologik yordami hamda bolalarda ijobiy fazilatlarni rivojlantirishdagi faoliyati yoritilgan. Shuningdek, interfaol metodlar, milliy qadriyatlar va innovatsion yondashuvlar asosida bolalarda ma’naviy-axloqiy tarbiyani shakllantirish masalalari ko‘rib chiqilgan. Tadqiqot natijalari oilaviy tarbiya jarayonida ijtimoiy pedagogning faoliyati sog‘lom ma’naviy muhit yaratishda muhim omil ekanligini ko‘rsatadi.