TARJIMADA MILLIY KOLORIT VA REALIYALAR (Нововведения Cовременного Научного Развития в Эпоху Глобализации: Проблемы и Решения, 2026)
Mazkur maqolada badiiy tarjimada milliy koloritni ifodalovchi muhim vositalardan biri bo‘lgan realiyalarning tarjima jarayonidagi o‘rni va ahamiyati tahlil qilinadi. Transliteratsiya usulining milliy koloritni qayta yaratishdagi imkoniyatlari haqida so‘z yuritiladi. Tahlillar natijasida realiyalar tarjimasi badiiy asarning milliy ruhini, tarixiy muhitini va etnomadaniy xususiyatlarini saqlashda muhim vosita ekanligi asoslab berilgan.