O‘ZBEK TILIDA ANTROPONIMLARNING LINGVOKULTUROLOGIK XUSUSIYATLARI (Нововведения Cовременного Научного Развития в Эпоху Глобализации: Проблемы и Решения, 2026)
Ushbu maqolada o‘zbek tilidagi antroponimlarning lingvokulturologik xususiyatlari, ya’ni inson nomlarining til va madaniyat bilan o‘zaro bog‘liqligi tahlil qilinadi. Ismlar tizimining shakllanishida milliy mentalitet, diniy qarashlar, tarixiy jarayonlar hamda ijtimoiy omillarning ta’siri yoritiladi. Shuningdek, antroponimlarning semantik qatlamlari va ularning madaniy ma’nolarni ifodalashdagi roli ko‘rib chiqiladi.