SALIM ASHUR LIRIKASIDA MADANIY QADRIYATLARNING TILSHUNOSLIK ASOSIDA TALQINI (Нововведения Cовременного Научного Развития в Эпоху Глобализации: Проблемы и Решения, 2025)
Ushbu maqolada Salim Ashur lirikasida aks etgan madaniy va ma’naviy qadriyatlar tilshunoslik nuqtai nazaridan tahlil qilinadi. Tadqiqot poetik matnda faol qo‘llangan leksik-semantik birliklar, ramziy obrazlar va madaniy kodlar orqali qadriyatlarning shakllanishi va uzatilish mexanizmlarini ochib berishga qaratilgan. Tahlil natijalari shoir lirikasida til madaniy ongni ifodalovchi va qadriyatlarni mustahkamlovchi asosiy vosita ekanini ko‘rsatadi.