KIMYOVIY MODDALAR ISHLAB CHIQARISH JOYLARIDA AVARIYALAR VAQTIDA NAFAS OLISH TIZIMINI HIMOYALASH VA EVAKUATSIYA QOIDALARI (Нововведения Cовременного Научного Развития в Эпоху Глобализации: Проблемы и Решения, 2025)
Ushbu maqolada korxonalarda kasbiy kasalliklar monitoringi va nazoratini tashkil etishning ilmiy-amaliy asoslari yoritilgan. Ishlab chiqarish jarayonida zararli va xavfli omillarning xodimlar salomatligiga ta’siri tahlil qilinib, kasbiy kasalliklarni erta aniqlashda monitoring tizimining ahamiyati asoslab berilgan. Maqolada tibbiy, texnik va tashkiliy monitoring yo‘nalishlari, shuningdek, axborot texnologiyalaridan foydalanish orqali nazorat samaradorligini oshirish masalalari ko‘rib chiqilgan. Tadqiqot natijalari korxonalarda sog‘lom va xavfsiz mehnat muhitini yaratish, kasbiy kasalliklarning oldini olish hamda xodimlar salomatligini muhofaza qilishga qaratilgan ilmiy xulosalar bilan boyitilgan.