BALANDLIKDA BAJARILADIGAN QURILISH ISHLARIDA MEHNAT MUHOFAZASI TIZIMINI TAKOMILLASHTIRISHNING ZAMONAVIY YONDASHUVLARI (Нововведения Cовременного Научного Развития в Эпоху Глобализации: Проблемы и Решения, 2025)
Mazkur maqolada balandlikda bajariladigan qurilish ishlarida mehnat muhofazasi tizimini takomillashtirish masalalari ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Qurilish sohasida balandlik bilan bog‘liq ishlar yuqori xavf manbai hisoblanib, ishlab chiqarish jarohatlanishlari va o‘lim holatlarining katta qismi aynan shu ish turlari hissasiga to‘g‘ri keladi. Maqolada zamonaviy texnologiyalar, raqamli monitoring, xavflarni boshqarish tizimlari, xalqaro standartlar hamda inson omiliga asoslangan yondashuvlar orqali mehnat muhofazasini samarali tashkil etish yo‘llari yoritilgan.