RAQAMLI TEXNOLOGIYALAR VA SUN’IY INTELLEKTNING KOGNITIV KO‘NIKMALARNI SHAKLLANTIRISHDAGI O‘RNI (Нововведения Cовременного Научного Развития в Эпоху Глобализации: Проблемы и Решения, 2025)
Mazkur tezisda raqamli texnologiyalar va sun’iy intellektning ta’lim jarayonidagi o‘rni, xususan, kognitiv ko‘nikmalarni shakllantirishga ta’siri tahlil qilingan. Raqamli texnologiyalar orqali interfaol va vizual ta’lim muhiti yaratilishi, sun’iy intellekt esa individual yondashuv orqali talabalarning tahlil qilish, tanqidiy fikrlash va muammolarni hal qilish qobiliyatini rivojlantirishga xizmat qilishi ko‘rsatib o‘tilgan. Maqolada, shuningdek, kognitiv ko‘nikmalarning mazmuni, ularni shakllantirishdagi zamonaviy yondashuvlar va texnologiyalarning o‘rni yoritilgan.