(untitled) (Нововведения Cовременного Научного Развития в Эпоху Глобализации: Проблемы и Решения, 2023)
Ushbu maqola moliyaviy inqirozlarning sabablari yoritildi va kelajakdagi iqtisodiy inqirozlarning oldini olish uchun milliy iqtisodiyotni yaxshilash yo’llari taklif qilndi. Moliyaviy inqirozlarning potentsial sabablari sifatida qarz olish va kreditlash, aktivlar narxining pasayishi, bank tizimidagi nosozliklar va davlat taqchilligini belgilaydi. Maqolada potentsial yechim sifatida bank tizimini kuchli tartibga solish va nazorat qilish, infratuzilma va ta’limga davlat investitsiyalari hamda jismoniy shaxslarning moliyaviy savodxonligini oshirish tavsiya etiladi. Maqolada milliy va global iqtisodiyotning murakkabliklari va iqtisodiy barqarorlikni yaxshilash bo’yicha potentsial strategiyalarni tushunishga qiziqqan o’quvchilar uchun qimmatli tushunchalar mavjud.