(untitled) (Нововведения Cовременного Научного Развития в Эпоху Глобализации: Проблемы и Решения, 2024)
Leksika til strukturasining boshqa sathlariga nisbatan anchayin harakatchan va o‘zgaruvchandir. Bu sath so‘z yasash, so‘zlarning yangi ma`nolar kasb etib rivojlanishdan tashqari, boshqa tillardan lug‘aviy birliklar o‘zlashtirish yo‘li bilan ham muntazam boyib boradi. Til va uning lug‘at tarkibining boyishida boshqa tillardan so‘z olishning ahamiyati katta. Bu yo‘l orqali til tashqi omillar evaziga rivojlanadi