(untitled) (Нововведения Cовременного Научного Развития в Эпоху Глобализации: Проблемы и Решения, 2023)
Ushbu maqola orqali tanishtiriladigan qishloq xo’jaligi maxsulotlarini statistik monitoring qilish dasturi qishloq xo’jaligi maxsulotlarini yetishtirilishidan tortib uning statistikasini tuzish, davlatga topshirilishi yoki eksportga chiqarilishini onlayn tarzda kuzatib borish imkoniyatini beradi. Ushbu dastur orqali har bir maxsulot qabul qiluvchi maskanlarda yetkazilgan maxsulotlar onlayn tarzda dasturiy tizim statistikasiga kiritib boriladi. Tizimga kiritilgan ma’lumotlarni viloyatlar, tumanlar, qabul maskanlari va fermerlar kesimida shartnomaviy rejasi, yetkazib berilgan maxsulot hajmi va qoldiq bo’yicha statistik analiz qilib borish mumkin bo’ladi. Bu orqali, fermerlarimiz o’zlari yetkazgan yoki eksport qilgan maxsuloti haqidagi ma’lumotlarni yil bo’yi kuzatib borishlari ham mumkin.