(untitled) (Нововведения Cовременного Научного Развития в Эпоху Глобализации: Проблемы и Решения, 2023)
Ushbu tadqiqot sog’liqni saqlashdan foydalanish va sog’liqni saqlash natijalari o’rtasidagi statistik munosabatlarni tahlil qilishga qaratilgan. Asosiy maqsad tibbiy xizmatlardan foydalanishning umumiy salomatlikni saqlash va yaxshilashga ta’sirini aniqlashdir. Tadqiqotda katta miqdordagi shaxslardan olingan ma’lumotlardan foydalangan holda miqdoriy tadqiqot loyihasi qo’llaniladi. Ushbu tadqiqot natijalari sog’liqni saqlashning ijobiy natijalarini rag’batlantirishda sog’liqni saqlashdan foydalanish samaradorligi haqida qimmatli tushunchalarni beradi va sog’liqni saqlash siyosati va amaliyotida dalillarga asoslangan qarorlar qabul qilishga yordam beradi. Va berilgan barcha ko’rsatkichlar statistik va progniz ma’lumotlari asosida tayyorlangan.