(untitled) (Нововведения Cовременного Научного Развития в Эпоху Глобализации: Проблемы и Решения, 2023)
Bu maqolada tasviriy statistika ko’rsatkichlarining ahamiyatini, usullarini, va ularni tushuntirishda yordam berishga qaratilgan amaliyotlar va o’quvchilarning o’rgatilish usullarini o’z ichiga oladi. Muxumlilik darajasi, tasviriy statistika ko’rsatkichlarining asosiy mohiyati, ulug’vorligi va ularni foydalanishning muhimligi ko’rsatiladi. Ma’lumotlar analizining bosqichlari, algoritmlar va texnologiyalar, tasviriy statistika ko’rsatkichlarini o’rganish va ulash uchun qanday foydalanishni o’rgatishga yo’l olib keladi. Ilova qilingan tajriba va ma’lumotlar asosida, maqolaning muhim tahlil va natijalari ilmiy jamiyatning ilmiy so’zlashlarida tasviriy statistika ko’rsatkichlarining ahamiyati va ularni foydalanishning muhimligini tasdiqlaydi.