(untitled) (Нововведения Cовременного Научного Развития в Эпоху Глобализации: Проблемы и Решения, 2023)
O’zbekiston Respublikasining turizm sohasini jadal rivojlantirishni ta‘minlash choratadbirlari to’g’risidagi O’zbekiston Respublikasi Prezidentining 2-dekabr 2016-yilgi farmoni 1-bolim 2-bandida “...turizm faoliyati sohasidagi qonun hujjatlarini va normativ-huquqiy bazani yanada takomillashtirish”, hamda “...turizm sohasida statistik hisobga olish tizimini takomillashtirish “ kabi vazifalar belgilangan bo’lib, mamlakatimizning turizm statistikasini yangi pog’onaga kotarish va xalqaro standartlarga moslashtirish uchun jahon tajribasini tahlil etish, turizm statistikasini xalqaro miqyosda amalga oshiruvchi tashkilotlar faoliyati va tuzilishi bilan yaqindan tanishish, oldlariga qoygan maqsadlarini mukammal organish ma’salasi dolzarbdir.