(untitled) (Нововведения Cовременного Научного Развития в Эпоху Глобализации: Проблемы и Решения, 2023)
Tirnoqning o’sishi - bu takrorlanishga moyil bo’lgan surunkali kasallik bo’lib, unda tirnoq plastinkasining qirrasi lateral teri rulosiga o’sib boradi. Tirnoqning o’sishi jarrohlik yordamiga murojaat qilishning eng keng tarqalgan sabablaridan biri bo’lib, ambulator jarrohlik tarkibida - 5-20% ni tashkil qiladi. Tirnoq plastinkasini olib tashlashdan iborat jarrohlik usullari yuqori darajadagi travma va relapslarning yuqori chastotasi tufayli bemorlar tomonidan tobora ko’proq tanqid qilinmoqda.