(untitled) (Нововведения Cовременного Научного Развития в Эпоху Глобализации: Проблемы и Решения, 2023)
Allergik kontakt dermatit - bu allergen bilan aloqa qilish natijasida rivojlanadigan ekzema turi. Bu qo’l kremi yoki metall kamar tokasi kabi teringizga surtadigan narsa yoki zaharli pechak yoki nikel kabi teginadigan narsa bo’lishi mumkin. Allergik kontakt dermatitning belgilari qichishish, qizarish, shishish va pufakchalarni o’z ichiga olishi mumkin. Davolash kortikosteroid kremlari, antigistaminlar va allergenlardan qochishni o’z ichiga olishi mumkin. Agar sizda allergik kontakt dermatit belgilari mavjud bo’lsa, tashxis qo’yish va davolash uchun dermatologga murojaat qilish muhimdir. Ba’zi hollarda, agar siz shifokor bilan maslahatlashmasangiz, alomatlar kuchayishi va asoratlarni keltirib chiqarishi mumkin.