(untitled) (Нововведения Cовременного Научного Развития в Эпоху Глобализации: Проблемы и Решения, 2023)
Mazkur maqolada buyuk ma’rifatparvar davlat arbobi Abdulla Avloniyning yuksak tarbiyaviy asarlarining boshlang‘ich sinf o‘quvchilari axloqiy fazilatlarini shakllantirishdagi o‘rni. U yaratgan darsliklarning jamoatchilikka taqdim etilishi va didaktikasini o‘rganish borasidagi tahlillar, Avloniy hayoti va ijodining yorqin qirralarini, uning pedagogik faoliyatini, adabiyotga qo‘shgan hissasi haqida fikr yuritilgan.