(untitled) (Нововведения Cовременного Научного Развития в Эпоху Глобализации: Проблемы и Решения, 2023)
Inson faoliyati davomida ekologik xavf-xatarlar tobora kuchayib bormoqda va har doim ularni hal qilish uchun shoshilinch choralar koʻrish har doim talab qilinadi. Shundan kelib chiqqan holda, insoniyat bu muammolarning mohiyatini maʻlum darajada oʻrgangan holda yashash uchun maqbul sharoitlarni yaratish va ularni yengib oʻtishga harakat qilmoqdalar. Biroq, ilgari mavjud boʻlgan va yana paydo boʻlayotgan koʻplab ekologik muammolarning hali ham ularning oldini olish uchun toʻliq ilmiy asos topilmagan. Ekologik muammolar bugungi kunda umuman olganda, atrof-muhitni boshqarish, inson faoliyati, tabiyiylikni yoʻqotmaslik va hamma narsa koʻproq ijtimoiy xarakterga ega boʻlganligi sababli ehtiyotkorlik va shoshilinch hal qilishni talab qiladi.