(untitled) (Нововведения Cовременного Научного Развития в Эпоху Глобализации: Проблемы и Решения, 2026)
Менің әкем – өмірдің ең қиын-қыстау кезеңдерінде, Ұлы Отан соғысы, одан кейінгі қалыпқа келтіру жылдары, жоқшылық, тарымшылық, жеткіліксіз кезеңдерді бастан өткерген ұрпақтың өкілі. Әкесі соғысқа кетіп жетім өскен оның жастайынан ес жиып, етек жинап, тірліктің қай жағына да ерте араласуына тура келді. Оқуға зерек, қабілетті жас өзі көксеген оқу орнына түсіп, оны ойдағыдай тәмамдап, туған елге оралды. Жас маман алғашында колхозда бас зоотехник, аудандық партия комитетінде нұсқаушы болып қызмет атқарды.