(untitled) (Нововведения Cовременного Научного Развития в Эпоху Глобализации: Проблемы и Решения, 2026)
Мақалада Yessenov University жанындағы «Union» Жоғарғы студенттік кеңесінің студенттік өзін-өзі басқару жүйесін дамытудағы рөлі қарастырылады. Зерттеудің негізгі нысаны ретінде 2023 – 2025 жылдары ұйымға жетекшілік еткен Тарих-23-1 оқу тобының студенті Баисбеков Санжар Муратовичтің қоғамдық және ұйымдастырушылық қызметі талданады. Автор оның президенттік кезеңіндегі студенттік клубтардың ашылуы, әлеуметтік және мәдени жобалардың жүзеге асырылуы, жастардың қоғамдық белсенділігінің артуы сияқты нәтижелерге ғылыми тұрғыда баға береді. Сонымен қатар Баисбеков Санжардың студенттік көшбасшылықтан азаматтық белсенділік деңгейіне дейін қалыптасқан тұлғалық келбеті айқындалады. Зерттеу нәтижесінде «Union» ұйымының университеттегі студенттік бастамаларды қолдайтын маңызды әлеуметтік институтқа айналғаны анықталды.