(untitled) (Нововведения Cовременного Научного Развития в Эпоху Глобализации: Проблемы и Решения, 2026)
Mazkur maqolada oliy va professional badiiy ta’lim tizimida rangtasvir fanini o‘qitishning innovatsion paradigmalari tadqiq etiladi. Asosiy e’tibor an’anaviy akademik rangtasvir maktabi qonuniyatlarini raqamli vositalar (Digital Art) bilan uyg‘unlashtiruvchi "Gibrid ta’lim" metodikasiga qaratilgan. Tadqiqot davomida raqamli eskizlashtirish, ranglarning matematik-vizual tahlili va ularning real pigmentlar (moybo‘yoq, akvarel, guash) orqali ijro etilishining pedagogik samaradorligi tahlil qilingan. Amaliy natijalar o‘quvchilarning fazoviy tafakkuri va koloristik mahorati 30-40% ga oshganini ko‘rsatadi.