(untitled) (Нововведения Cовременного Научного Развития в Эпоху Глобализации: Проблемы и Решения, 2025)
Ushbu maqolada reyting tizimi orqali talabalarning bilimini baholashda qo’yiladigan asosiy talablar tahlil qilinadi. Reyting tizimi ta’lim sifatini oshirish va talabalar bilimini adolatli baholashda muhim vosita sifatida qaraladi. Maqolada reyting tizimining asosiy tamoyillari, nazorat turlari va baholash mezonlari ko’rib chiqiladi. Shuningdek, reyting tizimini joriy etishdagi amaliy muammolar va ularni hal qilish yo’llari muhokama etiladi.