(untitled) (Нововведения Cовременного Научного Развития в Эпоху Глобализации: Проблемы и Решения, 2025)
Ushbu maqolada XX asrning yirik adib va olimi Maqsud Shayxzodaning ijodiy merosi, uning Ozarbayjon va Oʻzbekiston madaniyati oʻrtasidagi aloqalardagi oʻrni chuqur tadqiq qilinadi. Shoirning hayoti, falsafiy qarashlari, sheʼriyati va ilmiy faoliyati tahlil etilib, uning ikki tilli ijodi orqali yaratgan adabiy va madaniy merosi yoritiladi. Maqola adabiyotshunoslik, tarjima nazariyasi va madaniyatlararo muloqot sohalariga qiziqishi bor tadqiqotchilar, talabalar va adabiyotsevarlar uchun foydali boʻlishi mumkin.