(untitled) (Нововведения Cовременного Научного Развития в Эпоху Глобализации: Проблемы и Решения, 2025)
Zamonaviy o‘zbek tilshunosligida terminologik tizimlarni tartibga solish, ilmiy-texnikaviy va soha terminlarini standartlashtirish dolzarb masalalardan sanaladi. Har qanday ilm-fan sohasida bilimlarni to‘g‘ri, aniq va tizimli uzatish uchun terminologik apparatning mukammalligi muhim ahamiyat kasb etadi. O‘zbek adabiyotshunosligining terminologik tizimi uzluksiz rivojlanish va takomillashish jarayonida bo‘lib, bu jarayon lug‘atlarda o‘z aksini topishi lozim.