ПУБЛИЦИСТИКА ВА АДАБИЁТШУНОСЛИКНИНГ ТАРИХАН МУШТАРАКЛИГИ МАСАЛАСИ (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Ўзбекистон Республикаси ўз мустақиллигини эълон қилган илк кунларданоқ ижтимоий-сиёсий ҳаётнинг барча жабҳаларида ўзгаришлар содир бўлди. Бу тарихий нуқтаи назардан асосли, мантиқий асосга кўра зарурият ҳам эди. Миллий тикланиш концепцияси тақoзосига кўра, ўзбек адабиёти ва адабиётшунослиги ҳам янги мавзу ва тадқиқотларни ёритиш вазифасига киришди. Айниқса, ўтмишнинг қораланган, халқ бағридан тортиб олинган адабий, маънавий меросини қайта тиклаш, илмий баҳо беришда матбуотнинг ўрни беқиёсдир. Шундай қилиб, яқин ўтган тарихимизга доир ҳақиқатларнинг илмий-оммабоп тафсилотлари оммавий ахборот воситаларида кенг ёритилди.