ӘБІШТАНУ САЛАСЫНДАҒЫ ЖАҢА БЕЛЕС (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Ш. Есенов атындағы Каспий технологиялар және инжиниринг университетінің профессоры, филология ғылымдарының кандидаты Әділет Дыбысұлы Қабылов өзінің ғылыми-зерттеулерімен қазақ әдебиеттану ғылымын дамытуға елеулі үлес қосып келе жатқан білікті ғалым. «Оспанхан Әубәкіровтың сатирасы», «Кәусар», «Мұхтар Мағауин прозасындағы иронияның стильдік қызметі» монографиялары қазақ әдебиетінің өзекті мәселелерін қамтып, танымал қазақ қаламгерлерінің шығармашылығын танудағы негізгі ғылыми еңбектер болып саналады.