QARAQALPAQSTAN QAZAQLARÍ TILINDEGI «JÚREK» KONCEPTI (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Maqalada Qaraqalpaqstan respublikasında jasawshı qazaq milleti wákilleriniń tilindegi dialektilik ózgeshelikler haqqında aytılǵan. Anatomiyalıq dene músheleri tiykar bolǵan somatikalıq frazeologizmler qazaq hám qaraqalpaq ádebiy tilleri menen salıstırıla mısallar arqalı dálillengen. «Júrek» konceptisiniń etnomádeniy ózgeshelikleri kórsetilip, somatikalıq frazeologizmlerdiń dialektlik hám ádebiy tildegi variantları analiz etilgen.