MAXTUMQULI IJODIDA PRETSEDENT NOMLAR (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Ushbu maqolada turkman adabiyotining yirik vakili Maxtumqulining turkiy xalqlar adabiyotida tutgan o‘rni, she’rlarida turkiy xalqlarning umummilliy va madaniy jihatlarini ifodalovchi leksik birliklar tahlilga tortilgan. Shuningdek, Firog‘iy poeziyasida ifodalangan pretsedent nomlarning o‘ziga xos tomonlari haqida mulohazalar yuritilgan.