MAXTUMQULI FIROGʻIYNING SHE’RIYATIDA TALMEH SAN’ATINING O‘RNI (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Maqolada Maxtumquli Firogʻiyning talmeh san’atidan foydalanish mahorati va shoirning ijodi haqida so’z boradi. Shoir sheʼrlarida paygʻambarlar, sahobalar va tarixiy shaxslarga talmeh san’ati ziynatli tasvir vositasi sifatida faol oʻrin tutganligi ochib berilgan. Uning milliy ruh, mardlik, vatanparvarlik, poklik, tabiatni sevish, kattalarga hurmat, sadoqat, mehr-oqibat va boshqa fazilatlar haqida qarashlari bayon etilgan.