QAZAQ TILI HAM ÁDEBIYATI KAFEDRASI KESHE HÁM BÚGIN (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Қазақ тiлi және әдебиетi бөлiмi 1954-1955 оқу жылында ашылды. 1956-1957 оқу жылында екiншi бiтiрушiлерi қабылданды. Кейінгі жылдардан бастап қарақалпақ тiлi және әдебиетi бөлiмiне қазақ тiлi және әдебиетi мамандығына студенттер қабылданды. Себебi, сол жылдары қайсы бөлiмге қабылданса да, тек ғана бiр группа қабылданатын едi