H.ÓTEMURATOVANÍŃ SATIRALÍQ GÚRRIŃLERINDE KONFLIKT HÁM XARAKTER (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Satiralıq shıǵarmalarda personajlardıń xarakterin jaratıwda jazıwshıdan úlken sheberlikti talap etedi. Sebebi shıǵarmanıń tiykarǵı qaharmanın sóz etiw, onıń xarakterin ashıp beriw, shıǵarma waqıyalarına tiykarlanǵanlıqtan, bas qaharmannıń átirapına jıynalǵan personajlardıń xarakterin sıpatlaw, waqıyalardı sheberlik penen qurasıtıra biliw jazıwshınıń fantaziyasına baylanıslı súwretlenedi. Satiralıq shıǵarmalardıń eń tiykarǵı belgisi satiralıq xarakter ashılıwında konflikttiń xızmeti ayrıqsha.