“SAZIN SAMAL YADLAP, SÓZIN EL BILGEN” SHAYIR (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Ullı kórkem sóz sheberi, adamzat mádeniyanıń ásirese, shigis klassikalıq poeziyanıń tawsılmas ǵaziynesi sóz marjanın úyrengen, Ájiniyaz Qosıbay ulı kórkem sózdiń qúdretin ılahiy kúshine ayrıqsha qayıl qaldira alǵan. Jáne úlken maqtanıshlı tárepi qaraqalpaq xalqınıń sana-seziminde oǵada tereń iz qaldırǵan shayır boldı. Ájiniyaz shıǵarmaları janırlıq ózgeshelikleri, watanshılıǵı gumanistligi, bilim hám oqımıslıǵı menen óz aldına ajralıp turadı.