QARAQALPAQ ÁDEBIYATÍNDA TARIYXÍY SHÍǴARMALARDÍŃ ORNÍ HÁM OBRAZ JARATÍW ÓZGESHELIGI (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Maqolada qoraqalpoq adabiyotidagi tarixiy asarlar va ularda tarixning aks etishi ko‘rib chiqiladi. Adabiyotimizda, asosan, 19 asrda Ajiniyoz, Berdoq kabi soʻz ustalari tomonidan tarixiy asarlar, 20 asrga kelib esa K.Sultonov, I.Yusupov, T.Qayipbergenov, Q.Mambetovlarning tarixiy asarlari yozilgan.