«ALPAMÍS» DÁSTANÍ TILINDE SOMATIKALÍQ FRAZEOLOGIZMLERDIŃ ÓZGESHELIKLERI (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Ilımiy maqalada «Alpamıs» dastanı tіlіndegі somatikalıq frazeologizmlerdіń soniń ishinde jurek, jan, qulaq sózleriniń qollanılıw ózgesheliklerin anıqlawǵa arnalǵan. Dastan ishindegi somatikalıq frazeologizmlerge taldaw júrgіzіlіp, І.Keńesbaevtіń «Qazaq tіlіnіń frazeologiyalıq sózlіgі» paydalana otırıp, mánilerı ashıldı. Maqalada qaraqalpaqstanlıq hám qazaqstanlıq alımdardıń pikirleri kórsetildi