T.QAYНPBERGENOVTНŃ DБSLEPKI POVESTLERINDE LIRIKALНQ SHEGINIS (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Maqolada Oʻzbekiston Qahramoni, Oʻzbekiston va Qoraqalpogʻiston xalq yozuvchisi T.Qayipbergenovning dastlabki «Sekretar» va «Muǵallimge raxmet» («Raxmat, muallim!») qissalari tahlil qilingan. Qissalardagi lirik chekinsh asar konteksti misolida oʻrganilgan.