QARAQALPAQ HAM INGLIS ERTEKLERINDE QAHARMAN OBRAZLAR (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Dъnya xalıqları arasındaǵı уz-ara turmıslıq baylanıslar hбm qarım-qatnasıqlar erte zamanlardan-aq rawajlanıp kelgen. Burınnan xalıqlar bбrqulla bir-biri menen tınımsız qarım-qatnasta bolǵan. Bul olardıń bilimlendiriw, ilim, kуrkem уner, mбdeniyat, folklor, qullası barlıq tarawlarında kуrinedi hбm bir-birinen ъyrengen, izlengen, tбjiriybe almasqan. Folklorlıq shıǵarmaları бwladtan-бwladqa awızeki, ayırım waqıtlarda jazba tъrde bir xalıqtan ekinshi xalıqqa tarap, shıǵarmalar, waqıyalar, syujetler, obrazlar kуship jъrgen.